Начин на приготвяне
Омесвате тестото в кухненски робот, като маята се активира предварително в част от прясното мляко, захарта и 3 с.л. брашно.
Готовото тесто покривате с кърпа, трябва да престои 30 минути на топло. След това, без да го премесвате, го делите на три топки - 2 еднакви и една по-малка за средата.
В тава/32 см/, намазана с олио, и хартия за печене поставяте топката за средата. След това разточвате едната топка на кора с дебелина около 1 см, намазвате я с олио и я нарязвате на 8 части.
От всеки получен триъгълник навивате кифличка, откъм дългата страна. Подреждате я покрай тавата. Така навивате и останалите части и ги редите една до друга. По същия начин правите и другата топка.
Двете последни кифлички нарязах на 2 и подредих в единия край. Покрих оформената пита и я оставих за 25 минути на топло. След това я намазах с жълтъците, малко олио и прясно мляко.
Поставих я в студена фурна и включих фурната на 180 градуса. Питката се опече за 45 мин. Готова се покрива с кърпа, поръсва се с капки вода и след 10-ина минути е готова за хапване.
Бързата и Лесна Питка е готова.