Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадрит кадир с кондензирано мляко

Кадрит кадир с кондензирано мляко

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5415k1k3k3
Кадрит кадир с кондензирано мляко
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
13/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Кадрите кадирът с кондензирано мляко е по вкуса на всички гости."

Необходими Продукти

  • За карамела
  • захар - 100 г
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • За крем карамела
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • кондензирано мляко - 400 г
  • ванилия - 1 бр.
  • За кексовото тесто
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 160 г
  • олио - 6 с.л.
  • захар - 75 г
  • какао - 6 с.л.
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта за карамела се слага в касерола. Включва се котлонът. Когато захарта се карамелизира, се добавя водата и се оставя да се разтвори. Изсипва се във формата, която ще използвате за сладкиша Кадрит кадир. Поливат се страните и се разпределя в цялата форма.

Приготвя се сместа за крем карамела. В купата на миксера се чукват яйцата. Добавя се захарта и се разбива. Добавят се прясното мляко и кондензирано то мляко. Разбива се. Сместа се изсипва във формата. Аз използвах дълга и тясна форма за кекс.

Приготвя се кексовото тесто. В същата купа на миксера се чукват яйцата, като дори не е необходимо да се измива. Добавят се захарта и олиото. Разбива се. Добавя се прясното мляко. Добавя се какаото. Брашното се пресява и се добавя постепенно, като се разбърква. Добавя се бакпулверът. Когато кексовото тесто е готово, се изсипва във формата. То потъва, но при печене изплува отгоре.

Пече се на водна баня, като в караванката се добавя и оцет. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 90 минути на 180 °C. Когато изстине, се обръща в продълговата тава или чиния. Аз нарязах на триъгълници и наредих в кръгла чиния.

Кадрите кадирът с кондензирано мляко е по вкуса на всички гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: