Начин на приготвяне
Захарта за карамела се слага в касерола. Включва се котлонът. Когато захарта се карамелизира, се добавя водата и се оставя да се разтвори. Изсипва се във формата, която ще използвате за сладкиша Кадрит кадир. Поливат се страните и се разпределя в цялата форма.
Приготвя се сместа за крем карамела. В купата на миксера се чукват яйцата. Добавя се захарта и се разбива. Добавят се прясното мляко и кондензирано то мляко. Разбива се. Сместа се изсипва във формата. Аз използвах дълга и тясна форма за кекс.
Приготвя се кексовото тесто. В същата купа на миксера се чукват яйцата, като дори не е необходимо да се измива. Добавят се захарта и олиото. Разбива се. Добавя се прясното мляко. Добавя се какаото. Брашното се пресява и се добавя постепенно, като се разбърква. Добавя се бакпулверът. Когато кексовото тесто е готово, се изсипва във формата. То потъва, но при печене изплува отгоре.
Пече се на водна баня, като в караванката се добавя и оцет. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 90 минути на 180 °C. Когато изстине, се обръща в продълговата тава или чиния. Аз нарязах на триъгълници и наредих в кръгла чиния.
Кадрите кадирът с кондензирано мляко е по вкуса на всички гости.