Начин на приготвяне
Накиснете желатина в студена вода за 5 минути. През това време разбийте сметаната.
В купа сипете кондензираното мляко и към него прибавете разбитата сметана. Внимателно разбъркайте с шпатула.
Изстискайте желатина и го разтворете в затопленото прясно мляко. Добавете разтворения желатин към сместа и отново разбъркайте.
Разбийте белтъците + щипка сол на сняг. Прибавете ги към сместа на няколко пъти, като внимателно разбърквате с шпатула. В горната вътрешна част на чашите капнете малко топинг и изчакайте да се стече до дъното.
Сипете муса в чашите и приберете в хладилник за 3-4 часа. Преди сервиране сложете сметана спрей, топинг и по една черешка.
Мусът с кондензирано мляко е готов.