Начин на приготвяне
Първо пошираме яйцата в касерола, с леко кипяща вода на умерен котлон. Поставяме суровото яйце в черпак и го изсипваме внимателно в касеролата.
Във водата са добавени малко сол и оцет. Яйцата се пошират, докато белтъка побелее и обхване добре жълтъка и жълтъка леко се втвърди отгоре (предпочитам жълтъка леко течен, натискам с пръст белтъка и чакам да достигне консистенция, като на желе).
Препичаме филийките. Смесваме крема сиренето с майонезата и подправките (без лютия червен пипер) и разбъркваме до хомогенна смес. С тази смес мажем двете препечени филийки отгоре.
Измиваме и разрязваме авокадото на тънки резени, които поставяме, върху крема сиренето.
А още топлите поширани яйца, слагаме върху авокадото. Яйцата намазваме обилно с масло, а накрая поръсваме с лют червен пипер!
Подходящ тук е и сос Холандез по желание!
Поднасяме тост с авокадо за закуска с резени домат.
Да ви е сладко!
Авокадото е сред най-полезните храни познати на човечеството, затова препоръчваме по-често да си приготвяте салати с авокадо или вкусно гуакамоле.