Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Авокадо тост с поширани яйца и прошуто

Авокадо тост с поширани яйца и прошуто

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
2121752
Авокадо тост с поширани яйца и прошуто
Снимка: Denis Biserov
1 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Авокадо тост с поширани яйца и прошуто е същинска закуска за шампиони!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр
  • хляб - 2 филии XL
  • прошуто крудо - 30 г
  • За запръжката
  • масло - 10 г
  • зехтин - 5 мл
  • червен пипер
  • За Гуакамоле
  • домат - 1 бр. (200 г)
  • чесън - 1 скилидка
  • авокадо - 1 бр.
  • лайм - 1 бр.
  • магданоз - 1/4 вр.
  • зехтин - 15 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с гуакамолето, слагаме авокадо, чесън, зехтин, сол и магданоз в блендера и блендираме, докато не стане гладко пюре.

След това, обелваме домата и му отстраняваме семките, и го режем на малки кубчета, добавяме го към гуакамолето, разбъркваме добре и оставяме в хладилника.

Следващата стъпка е поширането на яйцата - сложете съд с вода да заври, и когато това стане, добавяме сол и оцет. Сега намаляме температурата на котлона с малко, понеже яйцата се пошират на падаща температура и водата не трябва да ври.

Сега с една лъжица разбъркваме добре, за да се получи малък водовъртеж и пускаме яйцето точно по-средата. Може да правите яйцата едно по едно или две по две, но ако не ви пука как ще изглеждат, може и четирите на веднъж за около 4-5 минути във водата.

Когато са готови яйцата, ги изваждаме на хартия или на цедка, да се отцедят добре. Сега вземаме един тиган и за около 1-2 мин от страна, запичаме хляба на слаб огън. И предпоследната стъпка е, да запържим малко масло с червен пипер и малко зехтин, за да не изгори маслото.

Действието се случва, отново на бавен огън за около 2 мин, като, първо, слагаме зехтина, след това маслото и на края червения пипер.

И вече сме на финала, остава най хубавата част, вземете една чиния и сложете в нея филийките, след това ги намажете с авокадото, като трябва да е дебел слой.

Най-лесно ще ви е с вилица, след това поставяме по две яйца на филия и заливаме с маслото и червения пипер.

Накрая накъсваме прошутото отгоре върху яйцата. И това е всичко, ако искате, може да изгледате видеото, там показвам и обяснявам как се случва всичко стъпка по стъпка.

Да ви е сладко с моя авокадо тост с поширани яйца и прошуто :)

И хубав ден!

Вижте още идеи за здравословни сандвичи и разберете всъщност авокадото вредно ли е?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Denis Biserov
Denis Biserov
Благодаря ти
28.10.2024 12:32
1
Боби
Боби
Много яко презентираш всяка рецепта и в всичко . По изключително забавен начин браво кефиш ме :)
28.10.2024 08:15