Начин на приготвяне
Обелваме авокадото и го намачкваме. Към него прибавяме ситно нарязания чесън, сол, черен пипер, сок от половин лимон и едно ситно нарязано сухо чили.
В тавичка си поставяме две филийки пълнозърнест хляб и ги намазваме с малко зехтин. Печем ги във фурната, докато не станат хрупкави и от двете страни.
В касеролка си добавяме водата и и оцета. Загряваме ги на котлона, но не да заварят.
Внимателно прибавяме яйцето и го пошираме. Върху хрупкавите филийки си намзваме гуакамолето (крема от авокадо ).
Върху него нанасяме малко рукола и след това рохкото поширано яйце.
Поръсваме с малко сол черен пипер и червен пипер.
Да ви е сладко с моята здравословна рецепта за закуска - хрупкав тост с авокадо и яйце.