Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Хрупкав тост с авокадо и яйце

Хрупкав тост с авокадо и яйце

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Хрупкав тост с авокадо и яйце
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Да ви е сладко с моята здравословна рецепта за закуска - хрупкав тост с авокадо и яйце."

Необходими Продукти

  • авокадо - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • чили - 1 сухо
  • лимонов сок - Сок от 1/2
  • пълнозърнест хляб - 2 филийки
  • яйца - 2 бр.
  • рукола
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • вода - 400 мл
  • оцет - 10 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме авокадото и го намачкваме. Към него прибавяме ситно нарязания чесън, сол, черен пипер, сок от половин лимон и едно ситно нарязано сухо чили.

В тавичка си поставяме две филийки пълнозърнест хляб и ги намазваме с малко зехтин. Печем ги във фурната, докато не станат хрупкави и от двете страни.

В касеролка си добавяме водата и и оцета. Загряваме ги на котлона, но не да заварят.

Внимателно прибавяме яйцето и го пошираме. Върху хрупкавите филийки си намзваме гуакамолето (крема от авокадо ).

Върху него нанасяме малко рукола и след това рохкото поширано яйце.

Поръсваме с малко сол черен пипер и червен пипер.

Да ви е сладко с моята здравословна рецепта за закуска - хрупкав тост с авокадо и яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: