Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Руска кадифена торта с кафе

Руска кадифена торта с кафе

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руска кадифена торта с кафе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кафе - 2 ч.л. разтворимо
  • вода - ¾ ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 и ½ ч.ч.
  • мед - 5 с.л. течен
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • кондензирано мляко - 300 мл
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се бият на сняг и се добавя половината от захарта. Разбива се на максимална скорост с миксер.

Кафето се залива с врялата вода, разбърква се и се оставя да се охлади. Жълтъците се разбиват с останалата част от захарта до бяло и се добавя медът. Добавя се изстиналото кафе, олиото и содата. На порции се добавя брашното и се разбива с миксер. Добавят се белтъците.

В кръгла тавичка, намазана с мазнина, се излива тестото и се пече около час на 180 градуса. Вади се от фурната, оставя се да се охлади 20 минути и се изважда от тавата. След като изстине, се разрязва на 4 блата.

Приготвя се крем, като маслото се разбива с кондензираното мляко. Единият блат се натрошава на трохи. Блатовете се мажат с крем и след като се сглоби тортата, се маже с крем и отстрани. Най-горният блат се поръсва с трохите. Оставя се за 4 часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: