Начин на приготвяне
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се бият на сняг и се добавя половината от захарта. Разбива се на максимална скорост с миксер.
Кафето се залива с врялата вода, разбърква се и се оставя да се охлади. Жълтъците се разбиват с останалата част от захарта до бяло и се добавя медът. Добавя се изстиналото кафе, олиото и содата. На порции се добавя брашното и се разбива с миксер. Добавят се белтъците.
В кръгла тавичка, намазана с мазнина, се излива тестото и се пече около час на 180 градуса. Вади се от фурната, оставя се да се охлади 20 минути и се изважда от тавата. След като изстине, се разрязва на 4 блата.
Приготвя се крем, като маслото се разбива с кондензираното мляко. Единият блат се натрошава на трохи. Блатовете се мажат с крем и след като се сглоби тортата, се маже с крем и отстрани. Най-горният блат се поръсва с трохите. Оставя се за 4 часа в хладилника.