Руска пилешка торта

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Руска пилешка торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Ха сега, хем торта, хем с пиле, а и Руска!!! Вадете водката и да я почваме !"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • моркови - 2 бр. (сварени)
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • магданоз - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява и се обезкостява, месото се реже на ситно. Морковите се режат на тънки ленти и се слагат на дъното на тава, намазана с олио.

Отгоре се слага месото. Оризът се сварява в солена вода и се отцежда. Яйцата се смесват с млякото.

Оризът се слага върху месото, залива се с яйчената смес и се пече на 170 градуса до златиста коричка.

Обръща се върху голяма чиния и се поръсва с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

почитател на българската кухня
почитател на българската кухня
тъй ли не сте чували за нормални български рецепти с пиле, ами предлагате руски буламачи и тук.
22.09.2014 11:13
1