Начин на приготвяне
В купа слагаме всички съставки за блатовете и разбиваме на водна баня, докато захарта се разтопи, прибавяме 1 ч.л сода и брашно. Омесваме меко тесто. Тестото се разделя на 7-8 равни топки.
От всяка топка се точи кора, която се пече в силно загрята фурна.Тавата се поръсва само с брашно. И така докато се изпекат всички кори. Корите се пекат бързо за около 5-6 минути.
Крем: Яйцата за ваниловия крем се разбъркват със захарта, постепенно се налива млякото и при непрекъснато бъркане се прибавя брашното. Сместа се загрява на котлона, докато кипне, и се оттегля. Бърка се непрекъснато.
След като е почти изстинало се добавя маслото и се бърка докато се разтопи. Редят се блат, крем и така докато свършат продуктите, като най-отгоре съм е покрила с шоколад. Отстрани със смлени орехи, за украса каквато си пожелаете
Аз съм настъргала бял шоколад, малинки и къпинки, бонбони Харибо. Престоява едно денонощие и си хапвате с удоволствие.