Сочно брауни

IvaIva
Новак
1106
Сочно брауни
Снимка: Iva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Има само два начина да разберете дали е наистина толкова вкусно и сочно това брауни. Знаете ли какви са?"

Необходими Продукти

  • краве масло - 1 ч.ч. (220 г)
  • сухо мляко - 1/4 ч.ч. (38 г)
  • какао - 1/2 ч.ч. (50 г)
  • готварски шоколад - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 3 големи (на стайна темп.)
  • кафява захар - 1/2 ч.ч. (100 г)
  • пудра захар - 1 3/4 ч.ч. (193 г)
  • ванилия - 1 ч.л. течна
  • брашно - 1/2 ч.ч. (66 г)
  • сол - 1/4 ч.л.
  • шоколадови капки - 1 ч.ч. (180 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото на котлона и след това добавете сухото мляко. Бъркайте до леко покафеняване на сместа и към нея добавете какаото. Разбърквайте, докато се получи хомогенна смес.

След това отстранете съда от котлона и добавете нарязания готварски шоколад. Бъркайте, докато се разтопи, и след това добавете олиото и отново разбъркайте, за да се смеси с другите продукти.

Докато сместа изстива, в купа счупете яйцата и към тях добавете кафявата захар.

Разбъркайте, докато се получи гладка смес за сочното брауни без остатъци от гранулираната захар. След това добавете пудрата захар и разбъркайте.

Към тези продукти добавете вече изстиналата шоколадова смес и ги смесете.

Добавете брашното и солта и разбъркайте внимателно с шпатула до гладка смес.

Накрая добавете шоколадовите капки разбъркайте всичко и го изсипете в продълговата тава (подмазана или с хартия за печене в нея) и сложете във предварително загрята на 180 °C фурна за 30 минути.

След като се изпече, извадете сочното брауни и се уверете, че е напълно изстинало, преди да го разрежете! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: