Начин на приготвяне
Предварително си правим захарния сироп, като слагаме водата да заври, добавяме захарта и варим 4-6 мин. Махаме от котлона и го оставяме да изстине.
През това време си забъркваме сместа. В купа смесваме брашното, захарта, содата, какаото, солта, лененото семе, канелата и разбъркваме добре с лъжица. Добавяме оцета, олиото и водата. Разбъркваме с миксер.
В квадратна тавичка слагаме хартия за печене, намазваме я с масло и изсипваме сместа. Печем на 160-170 градуса около 45-50 минути. Пробваме дали се е изпекло с клечка за зъби. Не трябва да полепва тесто по нея.
Изваждане от фурната изпеченото брауни и заливаме със студения сироп по цялата му повърхност. Идеята е да не плува във сироп, а просто да е по-сочно.
Докато поеме сиропа, си правим домашния течен шоколад. Разтопяваме маслото в съд на не силен котлон, към него добавяме захарта. Тя трябва да се разтопи, но не трябва маслото да завира.
Махаме от котлона и добавяме какаото и брашното, разбъркваме и връщаме на котлона. Сместа не трябва да е на бучки, бъркаме интензивно. Махаме от котлона и добавяме яйцето, което предварително сме разбили.
Бъркаме интензивно и връщаме на котлона за 20-30 секунди, като бъркаме интензивно. Махаме от котлона гъстата шоколадова смес и намазваме браунито. Поръсваме с шоколадови пръчици и сервираме.