Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Шакшука с домати от консерва и салвия

Шакшука с домати от консерва и салвия

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Шакшука с домати от консерва и салвия
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Шакшука с домати от консерва и салвия сервирайте с пухкав хляб и се насладете на всяка хапка."

Необходими Продукти

  • домати - 400 г консерва, смлени
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 ск.
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • босилек
  • салвия
  • яйца - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието шакшука може да се приготви с всякакви домати, с пресни, с консервирани, нарязани или пък смлени. Този път го направих с млени домати от консерва. Става бързо и е много вкусно.

Задуших нарязания лук и чесън в олиото. Прибавих доматите, на средна степен на котлона готвих до полуготовност.

Сложих малко босилек, сол, разбърках и чукнах три яйца. Оставих ги да се сготвят под капак. Като преди това сложих и няколко листенца прясна салвия.

Получи се чудесно арабско ястие.

Шакшука с домати от консерва и салвия сервирайте с пухкав хляб и се насладете на всяка хапка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: