Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се почиства и измиват много добре.
Слагат се в дълбока тенджера, прибавя се дафиновият лист, солта и се заливат със студена вода.
Слага се да се сварят, като периодично се отпенват в решетъчна лъжица.
След като се сварят, бутчетата и дафиновият лист се изваждат от тенджерата, като бульонът не се изхвърля.
Бутчета се обезкостяват, като се премахват и дребните костици и се нарязват на малки парчета.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Прясната салвия и риган се измиват и листата се нарязват на ситно.
Бульонът се прецежда и се слага да заври, след което се прибавя нарязаното месо и лук.
Вари се пуешка супа 20 мин, след което се прибавят нарязаните салвия, риган и магданоз.
Разбърква се много добре и се прибавя оризовото фиде.
Вари се още 10 мин пуешка супа със салвия и оризово фиде.