Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета с риган, салвия и гъби

Пуешки бутчета с риган, салвия и гъби

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Пуешки бутчета с риган, салвия и гъби
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Толкова вкусотии има в тази чиния - пуешки бутчета, гъби и ароматни подправки"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • домашна ракия - 50 г
  • гъби - 250 г
  • бира - 500 мл
  • риган - 3 щипки
  • салвия - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се почистват и измиват много добре.

Слагат се в тенджера и се заливат с вода.

Прибавя се дафиновият лист, начупен на едро, домашната ракия и сол.

Варят се 60 мин, като периодично пяната се отпенва.

След като се сварят, бутчета се изваждат и се оставят да се отцедят.

Слагат се в тава с капак.

Гъбите се почистват от пънчетата и се измиват много добре. Нарязват се на едро.

Нареждат се около бутчетата в тавата. Посолят се със сол и челен пипер.

Бирата с изсипва в купа. Прибавя се риганът, салвията и олио. Разбърква се много добре.

С бирата се заливат бутчетата и гъбите.

Пече се под капак 40 мин в предварително загрята фурна на 200 °C, след което капакът се премахва и пуешките бутчета с гъби се пекат още 10 мин на 180 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: