Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се почистват и измиват много добре.
Слагат се в тенджера и се заливат с вода.
Прибавя се дафиновият лист, начупен на едро, домашната ракия и сол.
Варят се 60 мин, като периодично пяната се отпенва.
След като се сварят, бутчета се изваждат и се оставят да се отцедят.
Слагат се в тава с капак.
Гъбите се почистват от пънчетата и се измиват много добре. Нарязват се на едро.
Нареждат се около бутчетата в тавата. Посолят се със сол и челен пипер.
Бирата с изсипва в купа. Прибавя се риганът, салвията и олио. Разбърква се много добре.
С бирата се заливат бутчетата и гъбите.
Пече се под капак 40 мин в предварително загрята фурна на 200 °C, след което капакът се премахва и пуешките бутчета с гъби се пекат още 10 мин на 180 °C.