Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с малиново суфле

Торта с малиново суфле

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Торта с малиново суфле1 / 2
13/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
420 мин.
Общо
440 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • масло - 150 г
  • какао - 3 с.л. на прах
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • малини - 300 г
  • сметана - 500 г
  • желатин - 24 г
  • вода - 100 мл
  • пудра захар - 7 с.л.
  • йогурт - 200 г
  • шоколад - 100 г млечен
  • бял шоколад - 100 г
  • течна сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пяна. Добавя се захарта и всичко се разбърква. Добавя се разтопеното масло. Добавя се какаото, бакпулверът и брашното. Замесва се тесто, излива се в тава, намазана с мазнина, и се пече 40 минути на 180 градуса. Охлажда се и се реже на два блата.

Малините се пасират. Сметаната се разбива с пудрата захар до крем. Желатинът се залива с преварена вода, след като набъбне, се отцежда. Сметаната се смесва с малините и йогурта и се разбива. Желатинът се разтваря, без да кипва, и се добавя в сметановата смес.

Единият блат се слага в ринг за торта, залива се с малиновото суфле и се оставя за 4-5 часа в хладилника да се стегне. След това отгоре се слага вторият блат.

Приготвя се глазура, като млечният шоколад се натрошава на парчета, добавя се течната сметана и сместа се загрява на бавен огън. След като леко се охлади, с глазурата се залива тортата. Белият шоколад се настъргва и с него се поръсва готовата торта.

Шоколадовата глазура може да бъде заменена от желатинова заливка с малини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: