Начин на приготвяне
Продуктите за блата се разбиват. Готовата смес се изсипва в тава и се изпича в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Когато е готов блата се оставя да изстине. Разрязва се на две по дължина да получите 2 блата.
Пригответе сиропа, да се разтвори захарта и залейте блатовете. Оставете ги в хладилника.
Желатинът се накисва в чаша мляко и се оставя да набъбне в продължение на час. Когато желатина набъбне се слага на котлона да заври докато се разтвори желатина. Оставя се да се охлади. Като се охлади се добавя пудрата захар.
Разбивате сметаната и я добавяте към желатина с дървена лъжица, бъркате докато стане гладка консистенция. Вадим блатовете от хладилника и ги слагаме в подходяща форма.
Слагаме първия блат и добавяме суфлето и отгоре втория блат. Сложете тортата за 2 часа в хладилник, суфлето да се втвърди.
Подгответе шоколадовата глазура: сложи на бавен огън заквасена сметана, добавете маслото, захарта и какаото.
Всичко се разбърква добре, за да избегнете образуването на бучки, и варете, докато захарта се разтвори.( Може да направите и шоколад на водна баня за глазурата). Като се охлади се залива тортата.
Натрошете в блендер ореха и настържете шоколада. Поръсете цялата торта с тях.