Начин на приготвяне
Пригответе си две кръгли форми за печене с диаметър 20-24 см. Покрийте дъната им с хартия за печене. Включете фурната да загрява до 180 градуса.
За блатовете, разбийте маслото със захарта докато побелее. Добавяйте едно по едно яйцата и разбийте на пухкаво кремче.
Сипете лимоновия сок, оцета, содата, ваниловата захар и малините, намачкани на пюре. Налейте и прясното мляко.
Пресейте към сместта брашното с бакпулвера и какаото и разбийте за кратко до хомогенност.
Ако желаете да придадете наситено червен цвят на вашата торта, добавете си червена сладкарска боя. По принцип истинската торта Червено кадифе е наречена така поради леко червеникавият оттенък получаваш се от реакцията между какаото и содата бикарбонат. С времето желанието за по- наситен цвят е наложило и добавяне на сладкарска боя за по- голям ефект.
Сместта за блатовете разпределете равномерно по равни количества в двете приготвени форми и изпечете за около 30 минути. След изваждане от фурната, оставете да изстинат напълно върху решетка. Ако сте ползвали форма с диаметър 20 см. и блатовете са дебели може да ги срежете и получите 4 бр. за по-висока торта.
Разбийте крема сиренето със пудрата захар. Отделно разбийте сметаната със ванилията на пухкав сняг. Сипете я към крема сиренето и разбъркайте с плавни движения в кръг докато получите еднородна смес. Приберете в хладилник да стегне.
Надупчете единият блат с вилица и сиропирайте със загретите и смесени прясно мляко и малинов ликьор. Оставете да изстине.
За да сглобите тортата намажете обилно с крем сиропираният блат. Отгоре положете другият и също напоете с мляко и ликьор (по желание може да оставите и сух) В случай, че сте получили 4 блата с по-малък диаметър си редувайте на същият принцип - блат/крем.
С останалият ви крем намажете обилно цялата торта и отгоре украсете с малини.
Да ви е сладко!