Начин на приготвяне
Приготвяне на блата: Разбийте белтъците на пяна и малко по малко добавете захарта към тях. Един по един добавете жълтъците и лъжица по лъжица прибавете брашното и нишестето, ванилията и бакпулвера, лимоновата кора и лимоновия сок.
Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта и печете в умерена фурна около 30 минути.
Изпеченият и вече изстинал блат се разрязва на три част и се сиропира с подсладеното с двете лъжици захар кафе и се поръсва с ромовата есенция.
Намажете единия блат с малиновото сладко, втория - с крема, а отгоре покрийте с третия блат. Залейте с глазурата и украсете с карамелизираните орехи и крем.
Приготвяне на крема: Сварете сироп от захарта и кафето с малко вода. Когато се сгъсти достатъчно, свалете от огъня и прибавете маслото. Разбъркайте и един по един прибавете жълтъците. Оставете на хладно място, за да изстине напълно.
Приготвяне на глазурата: Сварете кафето със захарта и го свалете от огъня. Когато се сгъсти достатъчно го смесете с маслото. Щом сместа започне да се втвърдява, я изсипете върху блатовете.