Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от леща с пушени ребра и праз

Супа от леща с пушени ребра и праз

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Супа от леща с пушени ребра и праз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • леща - 200 г
  • праз - 1 - 2 стръка
  • пушени ребра - 300 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лещата и я сложете да ври в 1.2 литра подсолена вода. Щом заври водата, добавете пушените ребра, а след около 30 минути и нарязания на ситно праз.

Пригответе запръжка от брашното и олиото, разредете я с малко вода и я сипете при лещата.

Когато месото се свари, извадете го, отделете от ребрата и го върнете в супата.

Оставете я на огъня да заври още веднъж. Поднесете супата поръсена с малко черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: