Начин на приготвяне
Накиснете боба в студена вода за няколко часа. След което го сложете в тендджера с малко вода и оставете да заври, а после отцедете водата.
Нарежете зеленчуците и ребрата.
В купата на уреда сложете олиото и включете програма brown или на програма, на която може да готвите с отворен капак.
Прибавете ребрата, предварително овкусени с малко сол и черен пипер и ги оставете да се запържат за кратко.
След това добавете към ребрата нарязаните лук, моркови и чушка. Разбъркайте.
Добавете боба, всички подправки без солта и налейте около литър вода.
Затворете и заключете капака на мултикукъра и включете уреда на програма готвене под налягане за 25 минути.
След като това време мине, освободете налягането и отворете капака.
Овкусете боб чорбата със сол на вкус и поръсете с нарязан на ситно магданоз.
Добър апетит с моя боб с ребра в мултикукър!