Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Боб с ребра в мултикукър

Боб с ребра в мултикукър

Боб с ребра в мултикукър
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Боб с ребра в мултикукър е любимото хапване на всички мъже в квартала"

Необходими Продукти

  • боб - 250 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют червен пипер - по желание
  • джоджен
  • магданоз
  • ребра - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба в студена вода за няколко часа. След което го сложете в тендджера с малко вода и оставете да заври, а после отцедете водата.

Нарежете зеленчуците и ребрата.

В купата на уреда сложете олиото и включете програма brown или на програма, на която може да готвите с отворен капак.

Прибавете ребрата, предварително овкусени с малко сол и черен пипер и ги оставете да се запържат за кратко.

След това добавете към ребрата нарязаните лук, моркови и чушка. Разбъркайте.

Добавете боба, всички подправки без солта и налейте около литър вода.

Затворете и заключете капака на мултикукъра и включете уреда на програма готвене под налягане за 25 минути.

След като това време мине, освободете налягането и отворете капака.

Овкусете боб чорбата със сол на вкус и поръсете с нарязан на ситно магданоз.

Добър апетит с моя боб с ребра в мултикукър!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: