Начин на приготвяне
Зеленчуците нарежете на парчета.
Разполовете свинските ребра, суджука нарежете на колелца.
Прехвърлете всичко в купата на мултикукъра, подправете със зехтина, захар, червен пипер, чубрица и вегета.
Разбъркайте, сипете водата и сложете купата в кукъра.
Затворете капака и сложете клапана за налягането на затворена позиция - Seal.
Натиснате копчето pressure cook за готвене под налягане.
Изберете програмата за готвене на месо под налягане според модела на вашия мултикукър и настройте таймера на 20 мин.
Пуснете старт бутона и гответе ребрата с картофи до изтичане на зададеното време.
При готовност изключете уреда и оставете за няколко минути да спадне налягането.
Може да освободите и сами налягането, като леко отпускате клапана, докато спре да излиза пара. Внимавайте с принудителното изпускане да не се изгорите и да не започне да излиза течност от клапана. Изпускайте внимателно и постепенно, без да бързате.
Никога не отваряйте капака, докато не е спаднало налягането!
Накрая поръсете картофи с ребра и суджук в мултикукър със свеж магданоз.
Източник: Блогът на Сия Рибагина