Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Картофи с ребра и суджук в мултикукър

Картофи с ребра и суджук в мултикукър

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Картофи с ребра и суджук в мултикукър
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3с Видео
28/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
27 мин.
Порции
4
"Тази е от любимите гозби на дядо, само че баба вече се изхитри и има мултикукър. Така стават още по-вкусни картофите с ребра и суджук"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава кромид
  • зелени чушки - 1 бр.
  • картофи - 500 г
  • пушени свински ребра - 700 г
  • суджук суров - 350 г свински или телешки
  • зехтин - 3 с.л. или олио
  • захар - 1 с.л.
  • вегета - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • вода - 300 мл
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците нарежете на парчета.

Разполовете свинските ребра, суджука нарежете на колелца.

Прехвърлете всичко в купата на мултикукъра, подправете със зехтина, захар, червен пипер, чубрица и вегета.

Разбъркайте, сипете водата и сложете купата в кукъра.

Затворете капака и сложете клапана за налягането на затворена позиция - Seal.

Натиснате копчето pressure cook за готвене под налягане.

Изберете програмата за готвене на месо под налягане според модела на вашия мултикукър и настройте таймера на 20 мин.

Пуснете старт бутона и гответе ребрата с картофи до изтичане на зададеното време.

При готовност изключете уреда и оставете за няколко минути да спадне налягането.

Може да освободите и сами налягането, като леко отпускате клапана, докато спре да излиза пара. Внимавайте с принудителното изпускане да не се изгорите и да не започне да излиза течност от клапана. Изпускайте внимателно и постепенно, без да бързате.

Никога не отваряйте капака, докато не е спаднало налягането!

Накрая поръсете картофи с ребра и суджук в мултикукър със свеж магданоз.

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: