Телешко с бира

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Телешко с бира2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • бира - 500 мл
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го задушете в 3 с.л. олио. Прехвърлете го в дълбока тенджера.

В мазнината запържете лука и счуканите скилидки чесън. Посолете, прибавете червения пипер и изсипете върху месото.

Добавете няколко зърна черен пипер, дафиновия лист, нарязания морков. Залейте всичко с бирата, похлупете и задушавайте на бавен огън.

Когато поомекне месото, разбийте брашното с малко вода и го прибавете към ястието. Задушавайте още няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: