Начин на приготвяне
Месото се овалва в брашното. Пържи се в олио 5 мин, прибавят се лукът, морковът, гъбите, чесънът и доматеното пюре. Оставя се на огъня 5 мин, след което се прибавят бирата и 150 мл гореща вода. Кипва се, прибавят се подправките, захлупва се и се вари на слаб огън 1 1/2 часа. Охлажда се и се прецежда.
Тестото се приготвя, като към пресятото със солта брашно се прибавят маста, маслото и 4 супени лъжици вода, за да се замеси тесто. Завива се с найлон и се оставя да отлежава 30 минути. Отделят се две трети от тестото и се разточва кора с големината на тавата.
Слага се в намазана с масло и поръсена с брашно дълбока тавичка или форма за пай, като краищата леко се изтеглят. Отгоре се изсипват плънката и 4 супени лъжици от прецедения сос от варенето. Останалото тесто се разточва и се покрива плънката, като краищата се притискат към долната кора. Намазва се с млякото и се пече в предварително загрята умерена фурна 50-60 минути.
Сервира се със зелена салата.