Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Печено телешко»Телешко с бира в йенска тавичка

Телешко с бира в йенска тавичка

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Телешко с бира в йенска тавичка
Снимка: Деси Маринова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • бира - 200 мл
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем телешкото на малки пържоли и ги овкусяваме с подправките. Нарязваме лука и го задушаваме.

Овалваме пържолите в брашното и ги запечатваме в сгорещеното олио. Когато ги извадим от тигана, директно ги нареждаме в йенска тавичка, в която вече сме сложили половината лук.

Когато месото е готово и наредено в тавата, слагаме и другата част от лука. Заливаме с бира и слагаме капак. Печем около 90 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: