Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Бадемов крокан за сладкиши и десерти

Бадемов крокан за сладкиши и десерти

Бадемов крокан за сладкиши и десерти
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
"Бадемовият крокан е подходящ за торти, сладкиши и сладолед."

Необходими Продукти

  • бадеми - 100 г
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бадемите на едри парчета или ги оставете цели, както направих аз.

Покрийте дървена дъска за рязане с хартия за печене.

В сух тиган с незалепващо покритие сложете бадемите и захарта и сложете на умерен котлон, като разбърквате със силиконова шпатула.

След няколко минути захарта ще започне да се карамелизира. Щом стане с приятен крамелен цвят, изсипете върху хартията на тънък слой.

Изчакайте да изстине и да се втвърди карамелът.

След това начупете на едри парчета и сложете в чопър или блендер.

Смелете крокана на кратки пулсации.

Съхранявайте в добре затворен буркан.

Бадемовият крокан е подходящ за торти, сладкиши, сладолед.

За декорация на торта, измазана с бита сметана, е добре да сложите крокана непосредствено преди сервиране, за да го запазите хрупкав. В противен случай ще овлажнее и карамелът ще се разтопи.

С бадемов крокан можете да декорирате вашето семифредо, торта Гараш или класическо Тирамису.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: