Начин на приготвяне
В съд изсипваме вишните и добавяме захарта, както и водата.
Поставяме на среден огън и оставяме да се вари, за да може плодът да пусне повече сироп от вишни им трябват 20-30 минути.
За да приготвим сгъстителя си вземаме съд слагаме 2 супени лъжици. лимонов сок и 3 супени лъжици царевично нишесте и с вилица внимателно разтваряме нишесте в сока.
Поставяме на котлона и варим на средно слаб огън за около 2-3 минути така, че сместа да се превърне в гъст крем.
Когато при варенето на плода се образува пяна, значи вишните са пуснали целия си сок.
Ето тук вече добавяме сгъстителя и разбъркваме добре.
Оставяме да ври на силен огън около десет минути при непрекъснато разбъркване.
Премахваме от котлона и пасираме.
Вземаме си цедка и прекарваме топинга, като си помагаме с лъжица.
Готовия топинг от вишни наливаме в подходящи бутилки.
Този топинг ползваме при направа на сладкиши и десерти