Начин на приготвяне
Нарязваме тиквичката и обелените патладжани на кръгчета и подреждаме в тавичка. Посоляваме, добавяме олио и объркваме. Наливаме малко вода 20 мл и слагаме във фурната, докато загрява за 200 градуса.
През това време на котлона запържваме лука и добавяме каймата за ястието, овкусяваме - сол, черен пипер, кимион чубрица, червен пипер. Прибавяме доматите и слагаме чаена лъжичка захар, още сол и босилек. Оставяме малко да се смесят ароматите.
Вадим тавичката от фурната и заливаме с доматения сос. Разпределяме равномерно върху зеленчуците и връщаме във фурната за около 20-тина минутки.
Патладжан и тиквички с кайма и доматен сос - лесно и вкусно лятно ястие!
Ако ви харесва тази рецепта, опитайте и рецептите ни за запеканки с патладжан или имамбаялдъ.