Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Рататуй с тиквички, патладжан и доматен сос

Рататуй с тиквички, патладжан и доматен сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Рататуй с тиквички, патладжан и доматен сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
14/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
4
"Ако не ви се хапват тежки месни ястия, този рататуй е страхотна опция за зеленчуково ястие"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • домати - 6 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на шайби и го сложете в леко подсолена вода със сол.

Почистете лука, чесъна и чушките и ги нарежете на дребно.

Сложете ги в дълбок тиган с малко мазнина и ги задушете.

Добавете към тях след няколко минути предварително пасираните домати.

Овкусете соса с подправките - варете го, докато се сгъсти.

Изсипете го след това в голяма тава, а отгоре наредете зеленчуците.

Поръсете ги със сол, магданоз и зехтин.

Печете вкусния рататуй на около 180 °C до готовност.

Поднесете ястието още топло.

Рататуят с тиквички, патладжан и доматен сос е страхотна идея за вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: