Начин на приготвяне
Ако тиквичките са малки и пресни, не е нужно да ги белите и премахвате семките. Настържете на ситно ренде, след което изстискайте сока, който се е отделил в процеса.
Смесете тиквичките с яйцата, след което слагате млякото в сместа. Добавете чесън, сол и черен пипер по ваш вкус. При бъркане на части се добавя пресятото брашно. Ако тестото е твърде гъсто, може да добавите още едно яйце.
Загрейте тигана на котлона, налейте олио и изсипете част от тестото, като разпределите тънък слой по цялата повърхност. Щом долната част покафенее, обърнете палачинката от тиквички и изпържете от другата страна до готовност.
За соса за палачинките от тиквички:
Смесете кисело мляко с майонезата и крема сиренето, добавете наситнените чушки. Поръсете със ситно нарязан копър и разбърквате за хомогенна смес.
Освен солени палачинки с тиквички препоръчваме да опитате също нашето руло от тиквички или крокети с тиквички.