Начин на приготвяне
Обелете и измийте тиквичките. Настържете ги с ренде и ги оставете да в гевгир да се отцедят от излишната вода.
Картофите измийте старателно и сложете (без да ги белите) в подсолена вода да се сварят.
Щом са готови и леко изстинали ги обелете и настържете. Към тях добавете добре отцедените тиквички. Натрошете сиренето, настържете кашкавал. Добавете ги към сместа.
Прибавете пармезана, пресованите скилидки чесън. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Добавете и нарязания на ситно копър. Тази смес разбъркайте много добре.
Загрейте олиото в тиган за пържене.
От сместа с тиквичките и картофи оформете шницели големи колкото дланта ви. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете от двете страни до златисто.
Лесните шницели от тиквички и картофи са готови.