Начин на приготвяне
Предварително се намазва с разтопена мазнина /тавата/ и се пудри с брашно.
Яйцата и захарта се разбиват (30 мин), слага се ванилията, какаото, 2 чаши брашно, всичко това бързо се слага, докато не е спаднала сместа.
Изсипва се и зависи от фурната времетраенето на печене.. в моята за 16 мин сладкото руло е готово.
Когато стане готов, се изважда от фурната, за да изстине малко само. Намокря се кърпата и се разстила, преди да е изстинал блатът, се разстила, вади се внимателно, не трябва да се къса пандишпановият блат, и се слага на мократа кърпа.;
След това се намазва предварително на водна баня шоколад - вътре с краве масло разтопено.
Намазва се от едната страна с шоколада, разтопен на водна баня с краве масло, а от другата страна се намазва със заквасена сметана и се навива.
Украса - шоколад, заквасена сметана, пръчици и карамелизирани орехи;
Карамелизирани орехи - захар се разтопява и като почне да е течна, се слагат орехите и се разбъркват.
Хапнете си с повод и без повод това вкусно шоколадово руло.