Шоколадова Маркиза

Потребител#204737Потребител#204737
Чирак
34223641
Шоколадова Маркиза
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
6
"Щом и на сладкишите започнаха да раздават благороднически титли, представяте ли си колко са добри?"

Необходими Продукти

  • руло - 300 - 400 г (обикновено от магазина)
  • черен шоколад - 250 г
  • масло - 200 г.
  • коняк - 1 с.л.
  • яйца - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете шоколада, който е препоръчително да е с голям процент съдържание на какао (60-70%). Към него прибавете 4-5 с.л. вода и маслото и го пъхнете в микровълновата, за да се поразмекне, извадете го и с бъркане сместа ще се хомогенизира.

В друг съд отделете белтъците и ги разбийте на сняг. А жълтъците ги прибавете към шоколадовата смес заедно с лъжицата коняк и ги разбъркайте. Към получената смес се добавят на няколко пъти снега от белтъци и се разбърква бавно и внимателно, за да не спада.

В някаква форма наредете нарязаните парченца руло, като ги подредите по дъното и стените на съда, който сте избрали, а шоколадовия мус излейте в средата.

Оставете в хладиник да стегне за 12 часа (аз лично не мога да чакам толкова време, но е препоръчително:)).

След като извадите от хладилника, може да обърнете в чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: