Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Безглутенов хляб с мая

Безглутенов хляб с мая

Безглутенов хляб с мая2 / 2
13/07/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Хапвайте безглутенов хляб с мая с апетит и много масло"

Необходими Продукти

  • безглутеново брашно - 300 г микс
  • вода - към 125 мл хладка
  • мая - 2 ч.л. суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете и разбъркайте маята, захарта с водата и оставете на топло място, да се активизира.

След това прибавете безглутеново брашно микс и солта. Постепенно замесете меко тесто, като при нужда долеете още малко вода.

Намазнете продълговата форма за печене и прехвърлете тестото.

Оставете хляба да втаса и след това изпечете в загрята на 200 °C фурна за около половин час.

Готовият домашен хляб без глутен се вади върху решетка, за да изстине.

Хапвайте безглутенов хляб с мая с апетит и много масло :)

С безглутеново брашно можете да приготвите и някоя от другите ни безглутенови рецепти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: