Начин на приготвяне
За този хляб без мая смесваме си в купичка, разтопеното масло, разбитото яйце и топлото прясно мляко. В дълбока купа слагаме пресятото бяло брашно и царевичното брашно.
Добавяме содата за хляб, бакпулвера, солта и захарта. Разбъркваме добре сухата смес. На бавна струя добавяме течните продукти, като разбъркваме с лъжица. Накрая вече започваме да омесваме с ръка
Трябва да се получи меко тесто. Понеже се получава ронливо тесто, при месенето го мажем с мазнина. Щом приключим с месенето, намазняваме тавата, в която ще печем нашия хляб и го поставяме.
Печем царевичния хляб в предварително загрята фурна до готовност.
Това е! После само поднасяме ароматния царевичен хляб без мая топъл!
Коментари