Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб със Суха мая

Хляб със Суха мая

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254922644202
Хляб със Суха мая
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Аромат на домашен хляб се носи от кухнята, а вие вече сте записали рецептата сред любимите си"

Необходими Продукти

  • суха мая - 11 г
  • прясно мляко - 370 мл
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 600 - 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с малко прясно топло мляко, за да се активира, и с 1 с.л. брашно.

В тава се прави ваничка от брашното. Млякото трябва да е топло, но не горещо.

Слагат се всички продукти и се омесва меко тесто. Оставя се да втаса 30 мин, на топло. Отново се премесва и се оформя хлябът.

По желание може да му направите 2-3 разреза отгоре.

Оставя се отново да втаса 30 мин. Пече се в загрята фурна на 180 градуса 20-30 мин.

Може да пробвате с клечка дали е изпечен.

Хлябът със Суха мая е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: