Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Козунак със стафиди в хлебопекарна

Козунак със стафиди в хлебопекарна

rosicapirosicapi
Чирак
43180128
Козунак със стафиди в хлебопекарна
Снимка: rosicapi
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
230 мин.
Общо
245 мин.
Порции
4
"Козунак се прави изключително лесно, честна дума - става само с едно натискане на копчето"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • краве масло - 100 г
  • захар - 150 г
  • брашно - 400 г
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 7 г суха
  • ванилия - 1
  • стафиди
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагат се първо течните, после сухите продукти в машината - яйца, мляко масло, брашно, захар, сол, мая, ванилия.

Пуска се на програма за сладък хляб.

След звуковия сигнал се добавят стафидите.

Пет минути след започване на операция печене козунакът се намазва с олио и се поръсва със захар и маково семе.

След като свърши печенето, козунакът в хлебопекарна се оставя за 10-15 мин в машината на топло за доизпичане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: