Начин на приготвяне
Мангото се измива, обелва и нарязва на дребни парченца.
Кондезираното мляко и нарязаното манго се разбъркват на ниска степен с миксер.
Към сместа се добавя и заквасената сметана и се разбърква със шпатула.
Прехвърля се в подходяща купа с капак, отгоре се поръсва със съвсем тънка струя пчелен мед.
Купата с плодовия сладолед се покрива с капака и стреч фолио и се прибира във фризера до пълно замръзване.
Домашният сладолед с манго има много приятна текстура и нежен вкус.
Ако са се образували кристалчета в сладоледа при замръзването, извадете го от камерата за десетина минути, преди да оформите порциите.
Домашният сладолед с манго се гарнира с листенца свежа мента.
Да ви е сладко и прохладно!
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите предложения за разхлаждащо сорбе.