Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Домашна майонеза от варени яйца

Домашна майонеза от варени яйца

Домашна майонеза от варени яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Общо
3 мин.
Порции
6
"Перфектната домашна майонеза от варени яйца - какво обичате да гарнирате с нея"

Необходими Продукти

  • сварени яйца - 3 бр.
  • сол
  • горчица - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този начин на приготвяне на домашна майонеза е подходящ за хора, които имат опасения при консумиране на сурови яйца.

Яйцата трябва да са твърдо сварени. Обелват се и се нарязват на дребно. Слагат се в буркан или висок съд заедно с малко сол, горчица, вода и прясно изцеден лимонов сок.

С помощта на пасатор всички съставки се пасират до гладка консистенция. Съхранявайте домашната майонеза от варени яйца в хладилник няколко дни.

Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за млечна майонеза или опитай нашите картофени салати с майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: