Начин на приготвяне
Загрейте олиото и запържете нарязания на ситно лук.
Прибавете нарязаното на много ситно пилешко месо и чесъна и бъркайте за около 5 минути.
След това махнете тигана от котлона, добавете подправките и разбъркайте.
Вземете една кора за баница и я намажете с разтопеното масло.
Прегънете я на три, за да се получи дълга лента.
В единия край сложете около 1 с.л. от плънката, сгънете на триъгълник и продължете така до края.
Подредете триъгълните банички в тава, намажете ги отгоре с маслото, поръсете със сусама и печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 минути.
Самбуса - вкусни банички с изненада, вдъхновени от арабската кухня.
Опитайте и другите ни банички с готови кори.