Самбуса

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5377k2k1
Самбуса
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Самбуса - вкусни банички с изненада, които ще ви пренесат в арабския свят."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр. фини
  • пилешко - 200 г
  • лук - 1 глава (голяма)
  • чесън - 1 - 2 скилидки (по желание)
  • олио - 2 с.л.
  • краве масло - около 50 г
  • сусам - 2 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете нарязания на ситно лук.

Прибавете нарязаното на много ситно пилешко месо и чесъна и бъркайте за около 5 минути.

След това махнете тигана от котлона, добавете подправките и разбъркайте.

Вземете една кора за баница и я намажете с разтопеното масло.

Прегънете я на три, за да се получи дълга лента.

В единия край сложете около 1 с.л. от плънката, сгънете на триъгълник и продължете така до края.

Подредете триъгълните банички в тава, намажете ги отгоре с маслото, поръсете със сусама и печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 минути.

Самбуса - вкусни банички с изненада, вдъхновени от арабската кухня.

Опитайте и другите ни банички с готови кори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията