Ябълков Самбук

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Ябълков Самбук
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Екзотичен ли? Не, ябълков и много вкусен"

Необходими Продукти

  • ябълки - 300 г
  • пудра захар - 100 г
  • желатин - 1 пакетче
  • яйца - 1 бр. белтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките с изчистват от семките се запичат на фурна с малко вода за около 20 минути. Омекналите ябълки се обелват от кората охлаждат се, прекарват през ситно ренде, за да се получи пюре, или се пасират с пасатор.

Желатинът се залива със 50 мл студена вода, за да се желира и се разтваря на водна баня. В купа се разбиват с миксер захарта и белтъка, до получаване на пухкава пяна, прибавя се и ябълковото пюре.

Накрая се налива желатина, по време на биенето с миксер. Готовата маса се разпределя на порции. Оставя се в хладилника, за да се охлади за кратко и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: