Начин на приготвяне
Така наречената пулпа от ядки я приготвям, правейки си домашно ядково мляко, когато постя. Остатъка от ядките (пулпа) съхранявам във фризера и ползвам за сурови бонбони и други веган десерти.
Смесвам пулпата с паста от фурми, подслаждам на вкус с кленов сироп и при необходимост капвам малко ядково мляко, за да омекне сместа. По желание може да се прибавят ситно нарязани сушени плодове.
Аз използвам сушени боровинки и ги поръсвам като декорация. Преди това обаче формирам готовата маса на малки хапчици/топчета и прибирам в хладилника или фризера да стегнат.
През това време разтапям шоколад на водна баня. Вадя бонбоните и ги овалвам в течния шоколад. Поръсвам с декорация по желание (сушени боровинки) и отново връщам бонбоните да стегнат.
Всички мерки за приготвянето на бонбоните с фурми и шоколад са ориентировъчни, всяка съставка се прибавя умерено до получаване на подходяща смес за формиране на бонбони, така че да не се разпадат.
Приятно готвене и добър апетит!
Ако ти харесва рецептата, опитай и другите ни предложения за домашни шоколадови бонбони, сладки трюфели или вкусни бонбони с фурми.