Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Бонбони с фурми и шоколад

Бонбони с фурми и шоколад

Бонбони с фурми и шоколад
Снимка: Мари Василева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Бонбони с фурми и шоколад - най-вкусните здравословни бонбони, които някога сте опитвали!"

Необходими Продукти

  • фурми - 100 г
  • ядкова пулпа - 100 г
  • ядково мляко - 30 мл
  • кленов сироп
  • червени боровинки - по желание
  • шоколад - 100 г какаова маса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Така наречената пулпа от ядки я приготвям, правейки си домашно ядково мляко, когато постя. Остатъка от ядките (пулпа) съхранявам във фризера и ползвам за сурови бонбони и други веган десерти.

Смесвам пулпата с паста от фурми, подслаждам на вкус с кленов сироп и при необходимост капвам малко ядково мляко, за да омекне сместа. По желание може да се прибавят ситно нарязани сушени плодове.

Аз използвам сушени боровинки и ги поръсвам като декорация. Преди това обаче формирам готовата маса на малки хапчици/топчета и прибирам в хладилника или фризера да стегнат.

През това време разтапям шоколад на водна баня. Вадя бонбоните и ги овалвам в течния шоколад. Поръсвам с декорация по желание (сушени боровинки) и отново връщам бонбоните да стегнат.

Всички мерки за приготвянето на бонбоните с фурми и шоколад са ориентировъчни, всяка съставка се прибавя умерено до получаване на подходяща смес за формиране на бонбони, така че да не се разпадат.

Приятно готвене и добър апетит!

Ако ти харесва рецептата, опитай и другите ни предложения за домашни шоколадови бонбони, сладки трюфели или вкусни бонбони с фурми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: