Начин на приготвяне
За тази рецепта избрах бисквити с овес, какао и шоколадов крем, но може да използвате каквито ви се харесват.
Пълнежът ще се получи във всички случаи, тъй като от бисквитите и фъстъченото масло ще се получи подходяща консистенция.
Натрошаваме бисквитите. Смесваме ги с фъстъченото масло.
Нарязваме бананите на шайби и ги поставяме на равна повърхност върху хартия за печене.
Охлаждаме в хладилник, за да се стегне горният слой.
Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова.
С помощта на две вилици овалваме всеки бонбон в шоколад и поставяме отново на хартията.
Поръсваме всеки бонбон със смлените фъстъци.
Охлаждаме до стягане на шоколада и съхраняваме бананови бонбони с шоколад и фъстъци без брашно в хладилник до сервирането им.