Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомгова пъстърва по провансалски

Сьомгова пъстърва по провансалски

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Сьомгова пъстърва по провансалски
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Прекрасна комбинация от вкус и аромат е тази сьомгова пъстърва по провансалски. Поднасям с ризото и резени лимон."

Необходими Продукти

  • риба - 4 парчета
  • за марината
  • розе - 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • микс пипер
  • зехтин
  • провансалски подправки
  • риган
  • розмарин
  • мащерка
  • босилек
  • естрагон
  • чесън - 1 голяма глава
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дъното на дълбок съд поставям по стрък от свежите провансалски подправки, върху тях парчетата сьомгова пъстърва, като едно по едно осолявам и поръсвам с микс пипер.

Поливам сьомгата със зехтин, виното и сока от изцедения лимон. Оставям в хладилник да престои и да се поемат ароматите за час.

В тавичка постилам хартия за печене, подреждам старателно мариновата риба /върху нея стържа и кората от лимона/, подреждам чери доматчета около сьомгата, главата чесън, срязяна на две, и отново от зелените подправки,

Поливам със струйка зехтин и пека в загрята фурна на 200 °C. Малко преди изпичане поръсвам рибата със финно настърган пармезан до получаване на хрупкава пармезанова коричка.

Прекрасна комбинация от вкус и аромат е тази сьомгова пъстърва по провансалски. Поднасям с вкусно ризото и резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: