Начин на приготвяне
Включете фурната на 250°C с вентилатор.
Започнете приготвянето на рибата, като в купа изстискате сока на половин лимон, който да смесите с черния пипер.
Оваляйте парчето риба в така приготвения лимонов сок и оставете да се маринова с кожата нагоре (така че месото на рибата да се кисне в лимона) за 5 минути.
След тези 5 минути сложете рибата в тава с незалепващо покритие или върху хартия за печене, намалете фурната на 200 градуса и печете рибата 15 минути.
През това време пригответе авокадо дип, като измиете и резполовите с помощта на нож добре узрялото авокадо.
След това с лъжица отделете месото на авокадото от кората.
Намачкайте адокадото с вилица и добавете сока на другата половина лимон, както и сол и черен пипер на вкус.
Измийте и нарежете домата на колелца.
Подредете доматите в чинията за сервиране, като върху всяко колелце домат, сложите топка от адокадо дипа. Може да украсите с маслини.
Готовата и изпечена сьомгова пъстърва добавете в чинията и имате бързо кето ястие, богато на здравословни мазнини и омега-3 мастни киселини, ниско на въглехидрати и с нисък гликимечен индекс.
Кето сьомгова пъстърва с авокадо за едно здравословно хранене.