Начин на приготвяне
Вземете малко меко масло и намажете вътрешността на гювечетата.
Нарежете доматите и чушките на колелца, лютата оставете цяла, а сиренето на парчета.
Започнете да редите в съдовете продуктите, като започнете с няколко колелца домати, поръсете с малко чубрица, сложете парченца зелена и червена чушка, покрийте със сирене, отново поръсете с чубрица и завършете с домати.
Добвете лютата чушка, като за предпочитане е да я цепнете преди това и я пъхнете отстрани в гювечето.
Следва пак чубрица и накрая на места поставете парченца масло.
Така процедирайте с всички.
Сложете капачетата и печете сиренето по шопски във фурна на 180°C за 20 минути.
Извадете ги и във всяко чукнете по едно яйце и поръсете с щипка червен пипер.
Върнете във фурната и печете още 10 минути до готовност на яйцата.
Поднесете топли гювечета сирене по шопски поръсени със свеж магданоз.
Ако рецептата ти харесва, опитайте и другите ни вкусни рецепти за сирене по шопски, постни гювечета или тези гювечета без месо.