Сирене по шопски с карначе

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сирене по шопски с карначе
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Един от най-обичаните и често приготвяни специалитети от Българската кухня, с който днес ви изкушаваме"

Необходими Продукти

  • сирене - 200 г
  • чушки - 4 бр., печени
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 600 мл
  • масло - 40 г
  • яйца - 4 бр.
  • карначета - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на колелца. Във всяко гювече сложете бучка масло и част от лука. Поставете парче сирене и сипете от сока.

Отгоре наредете по 1 карначе (навито на охлюв). Сложете по 1 чушка и налейте малко вода (около 100 мл на всяко гювече).

Сложете капачетата на гювечетата и печете на 200 градуса, около 30 минути. Извадете ги от фурната и във всяко гювече чукнете по едно яйце.

Върнете сиренето по шопски обратно и допечете за още няколко минути, колкото да се запече яйцето.

Сиренето по шопски с карначе е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: