Начин на приготвяне
Лукът, кренвиршите, чушката се запържват в дълбок тиган, по възможност с капак. Може да замените кренвиршите с кайма.
След това се добавят кетчупът и подправките (целина, кимион, черен пипер, риган, босилек) на вкус. Добавя се топеното сирене.
Сосът се разрежда с готварската сметана, вода и/или прясно мляко и се добавят макароните.
Поставя се капак върху тигана. Макароните се варят в соса около 15 мин - докато изври водата и се сварят макароните.
При нужда се добавя още вода.
Когато се сварят макароните, капакът се премахва и се оставя водата да изври и сосът да се сгъсти.
Сервират се макарони Гладния мъж поръсени с кашкавал по желание.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за макарони с кайма, вкусни макарони на фурна или това домашно пастицио.