Сладко пиле Терияки

Сладко пиле Терияки
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Един от култовите начини за приготвяне на пилешко месо е с помощта на сос Терияки. Рецептата ще намерите тук и .... няма защо"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. (около 600 г)
  • лук - 1 глава
  • за маринатата
  • саке - 5 - 6 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате и обезкостявате пилешкото месо на по едри парченца. Приготвяте си маринатата и хубаво обърквате пилето в нея. Оставяте да престои за около 15-20 минути.

Нарязвате си лука на ивички и го запържвате в 2-4 с.л. олио, добавяте при него и пилешкото заедно с маринатата и пържите до леко сгъстяване. Получава се много вкусно и сладко пиле.

Една добавка: Ако ви се намира мерин, може да земените 2 с.л. саке за две от него. В оригиналния сос Терияки тази съставка присъства. Използват я даже понякога като заместител на захар и соев сос, но винаги в малки количества.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: