Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с пилешко месо

Пълнени патладжани с пилешко месо

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пълнени патладжани с пилешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5-6
"Неустоима комбинация от пилешко и патладжан, която спечели сърцата дори на закоравелите кулинарни критици"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • домати - 2 бр.
  • патладжани - 400 г
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 80 г
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете дръжките на патладжаните, измийте и нарежете надлъжно патладжаните на половинки.

Издълбайте вътрешността. Обезкостете пилешкото месо и го смелете. Нарежете лука и го задушете в част от маслото.

Към него добавете месото и също задушете. Сложете обелените и ситно нарязаните домати, посолете и прибавете вътрешността на патладжаните.

Напълнете издълбаните патладжани с приготвената смес, подредете ги в удобен за печене съд, залейте с останалото масло и печете в умерена фурна.

Разбийте яйцата с киселото мляко и с тях залейте изпечените патладжани. Ястието се запича отново и се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: